DUHOVNI RATNIK I: Otkrivanje duhovnih istina u nadnaravnim pojavama

Svrha je ove knjige dvostruka. Prva je predstaviti informacije koje će potaknuti čitatelje da na svijet gledaju sa slabo istraženog stajališta, stajališta transcendentalnog prema konvencionalnim materijalnim ili metafizičkim analizama. Druga je svrha odgovoriti na dugo  neodgovorena pitanja i potaknuti nova pitanja koja će nam pomoći da uzdignemo svoja mjerila i ciljeve. Kad povećamo mjerila, smatrat ćemo i sebe i druge odgovornijima. Kroz knjigu se protežu tri teme: 1) razlika između pozitivnih i negativnih nadnaravnih pojava, 2) razlike između fizičkih, astralnih i duhovnih područja i 3) sposobnost da stvaramo vlastitu stvarnost na temelju svoje svjesnosti. Svi moramo biti duhovni ratnici naoružani praktičnim znanjem i vještinama kako bismo duhovno ojačali u ovim izazovnim vremenima. Na taj ćemo se način pripremati za preobrazbu koja će doći te možemo služiti kao posrednici pozitivne promjene. Oni koji su spremni na duhovni rast imat će najveću korist od ove knjige. – iz uvoda u knjigu Živimo u vrijeme kada po zlu polazi sve što po zlu može poći. Pored toga se čuda i neuobičajeni događaji počinju smatrati običnim i prihvatljivim. Vaše razumijevanje skrivenih značenja i poruka koje se kriju u pozadini tih događanja odredit će hoćete li biti pobjednik nad rastućim kaosom na planeti ili pak njegova žrtva.

185 stranica, indeks, rječnik, meki uvez, cijena 65 kn Više o knjizi   Naručite knjigu  

Ova knjiga Bhakti Tirthe Swamija predstavlja univerzalan pristup religiji i duhovnome rastu. Velika raznolikost religija dokaz je naše unutarnje različitosti kao svjesnih bića. No kao što svi dijelimo zajedničku duhovnu bit, tako je krajnja duhovna svrha svih velikih religija ista. Pokazati tu krajnju svrhu u kontekstu različitih suvremenih zbivanja cilj je knjige Bhakti Tirthe Swamija. To je zacijelo važan cilj u ovim burnim vremenima. Bhakti Tirtha Swami ističe troslojnu sliku stvarnosti temeljenu na svijetu grube materije, svijetu suptilne materijalne energije i transcendentalnome svijetu čistoga duha. Slična joj jei troslojna slika nas samih (i drugih živih bića) kao spoja grubog fizičkog tijela, suptilnog uma i transcendentalne duše. Sva se istinski duhovna učenja bave transcendentalnim svijetom. No suptilno je carstvo značajno jer ima velik utjecaj na naš fizički život.

— Dr. Richard L. Thompson

pisac, znanstvenik, Bhaktivedanta Instutute

Ova knjiga pristupa uvijek popularnim ezoteričnim pitanjima nadnaravnog na jedan posve osvježavajući način. Vrlo se jasno referira na drevne vedske tekstove čime knjiga poprima ozbiljnu dozu autentičnosti. Mnoge se neobjašnjive misterije svakodnevno događaju u životu svakog pojedinca, ali su to pojave koje se u današnjem društvu banaliziraju. Suptilni utjecaji oku vidljivih i nevidljivih bića i naše razumijevanje takvih fenomena od velikog su značaja za naše tjelesno, mentalno i duhovno zdravlje. Bhakti Tirtha Swami s takvom lakoćom i pronicljivošću pristupa temama koje su dio stvarnosti, ali ih mnogi smatraju nestvarnima. Odgovori koje nudi nisu pomodni ni populistički, već zadiru u samu srž našeg bića i imaju moć dotaknuti srce. Ova me je knjiga osvojila već u prvom poglavlju, a svako naredno me je nagradilo novim otkrivenjima.

— Dario Duišin Džunić

osnivač i glavni urednik portala ATMA, glazbenik

Knjiga Duhovni ratnik I pojavila se u teškom periodu mog života, u “mračnoj noči duše”  kada sam na duhovnom putu prolazila turbulentan period pomirenja teorije i prakse i previranja u međuljudskim odnosima. Knjiga me inspirirala i potresla do srži, omogučila mi da stvarnije vidim svoju situaciju i dovela do spoznaje da sama preuzmem odgovornost za ono što mi se dešava. Vratila me na put duše, podsjetivši me da je duhovni zivot prekrasna  avantura puna čuda, mistike, inspiracije i ljubavi i da nas sve to čeka kada idemo iskreno i autentično putem srca. Preporučujem je kao koncentrat metafiizičkh informacija i dragoceni priručnik za duhovne ratnike koji će Vas uvijek podsjetiti da put duhovnog ratnika nije lak, da traži odlučnost, hrabrost, disciplinu, samilost  za sebe i druge i bezuslovnu ljubav ali i dati Vam praktična oruđa kako da uvijek  budete zaštićeni na tom putu, najjačim štitom – ljubavlju.

— Sita Thakurani

dipl. ing. agronomije, yoga instruktor

odaberi da saznate više

Duhovni Ratnik

više o seriji knjiga

Osvrti na sveta učenja

više o seriji knjiga

Prosjak

više o seriji knjiga